Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/geonet/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Geo-net.hr > Proizvodnja > GINKO BILOBA (ginkgo biloba > gingko > gingko biloba) SADNICE
Detaljnije o proizvodu/usluzi

GINKO BILOBA (ginkgo biloba, gingko ,gingko biloba) SADNICE

SADNICE GINKA – JEDNOGODIŠNJE PRODAJEMO veličina s korjenom oko 25 cm i SJEMENKE PLODOVA GINKA, PRODAJEMO I ŠALJEMO POŠTOM-POUZEĆEM
1 sjemenka= 5 kuna ( engl. ginkgo nuts,ginkgo nut,gingko tree)
1 sadnica = 25-40 kuna šaljemo poštom pouzećem ili po dogovoru
PRODAJA SADNICA GINKO BILOBA

Prodajemo i sjemenke plodova ginka koje šaljemo isključivo poštom na vašu adresu,plaćanje prilikom preuzimanja pošiljke . Cijena jedne sjemenke je 5 kuna.Cijena pakovanja od 10 sjemenki je 50 kuna plus poštarina.Dvije sjemenke su u pakovanju gratis.
Uputa za sadnju : saditi u rahlu vrtnu zemlju do dubine 5 cm najkasnije do konca travnja,sjemenke je poželjno prije sadnje staviti preko noći u vodu,najbolje je sadnju obaviti prije poćetka punog mjeseca,redovito zalijevati,Ginko nije zahtjevan što se tiče tla- uspijeva gotovo u svim tlima no najviše mu odgovaraju duboka rahla tla.Moguća je sadnja i u teglama u supstrat pomiješan sa pijeskom .
Nakon godinu do dvije presadjuje se drvo kao i druge sadnice u jesenskoj ili zimskoj sadnji. Garantiramo kvalitetu sjemenki .Vraćamo novac ukoliko sjemenke ne potjeraju mladice. Želimo Vam puno uspjeha u uzgoju prekrasnog drveta GINKA ! Postojanje ginka (Ginko biloba L.) seže oko 250 milijuna godina u prošlost. Preživio je četiri ledena doba, dvije atomske bombe koje su bačene na Japan (na kilometar od stabla), razne bolesti, napade štetočina, aerozagađenje …
Zbog toga je nazvan “živim fosilom” i smatra se najstarijom i najotpornijom biljkom na planetu.
Ovo listopadno drvo na biološkoj ljestvici nalazi se između paprati i četinara, a potječe iz Kine, odakle je rašireno po svijetu .
Ubraja se u najviše vrste drveća. U Japanu postoje stabla koja dosižu do 40 metara visine, promjera su do dva metra i starosti oko 1.200 godina.
Ginko se uzgaja za ukras parkova i drvoreda, u poljozaštitnim pojasevima, a zbog ljekovitih svojstava i na plantažama za farmaceutske potrebe.
Korisni list i sjeme
Iz Kine potječu i prve spoznaje o ljekovitim svojstvima ginka. Kinezi su koristili lišće oko 2.800 godine prije nove ere za liječenje ozeblina, astme, bronhitisa i drugih bolesti. Smatrali su da je korisno i sjeme, koje je još od 206. godine prije nove ere imalo svoje mjesto u prehrani.Sjemenke ginka su jestive i uz dobru pripremu odlično su jelo.
Iako se list ginka u tradicijskoj medicini Dalekog istoka primjenjuje od davnina, prvi ekstrakt dobiven je tek 1965. godine. Zahvaljujući kemijskim i farmakološkim istraživanjima, iz lista su izolirane kemijske komponente, koje pokazuju pozitivno djelovanje na ljude.
To su kompleksi flavonoidnih heterozida (kemferol, kvercetin, biflavon) i diterpenskih spojeva (ginkolidi A, B, C, J, M i bilobalidi), od kojih se danas izrađuju fitopreparati.
A kada su u pitanju obrambeni mehanizmi i dug životni vijek ginka, dokazano je da je to povezano s pet supstanci u listu i korijenu, odnosno ginkolidima koji imaju značajna farmakološka svojstva. Utvrđeno je da reguliraju protok krvi u mozak i time podstičku pamćenje, smanjuju depresiju i druge tegobe u starijoj dobi.
Pored toga, djeluju na imunološki suatav, ublažuju asmatične probleme, bakterijske infekcije, arteriosklerozu i posljedice moždanog i srčanog udara. Značajan je i utjecaj na alergije, zgrušavanje krvi, Alchajmerovu bolest, anginu pektoris, poremećaje koronarne i cerebralne cirkulacije …
Zbog toga ginko u novijom medicini ima raznovrnu uporabu.
Ljekovita svojstva lista ginka koriste mnogi stanovnici Europe, Amerike, Kanade i drugih zemalja . Standardizirani ekstrakt znatno je popularniji i efikasniji, nego neprerađeno lišće, a i Svjetska zdravstvena organizacija priznala ga je kao antidemencijsko sredstvo.
Prema mišljenju medicinskih stručnjaka, farmaceutski proizvodi dobiveni ekstrakcijom iz lista i sjemena, kojih ima više od pedeset, mogu dostići popularnost preparata salicilne kiseline (jedan od njih je i sapirin).
Uzgoj na plantažama
U nekim zemljama ginko se pretežno uzgaja za proizvodnju listne mase , odnosno sirovine za farmaceutsku industriju.
Velike plantaže obuhvaćaju 400 do 500 hektara, i tu su milijuni sadnica od kojih se dobiva lišće. Podignute su u Južnoj Karolini i na Sumatri. Dvije manje su u blizini Bordeauxa, u Francuskoj, a u Kini je od 1990. godine oko pet tisuća hektara izdvojeno za plantaže namijenjene proizvodnji lišća i sjemena.
Lišće se bere dok je zeleno, suši u industrijskim sušarama, balira i transportira u tvornice u Irskoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Francuskoj, gdje se dobiva ekstrakt za farmaceutsku industriju. Plantažna proizvodnja ove vrste u svijetu se pokazala ekonomski isplativom, a potražnja znatno nadmašuje proizvodnju.
Ginko i u nas dobro uspijeva, jer su klimatski uvjeti odlični, čak i za podizanje plantaža.
Zasad postoje samo pojedinačna stabla u parkovima, neka starija od 110 godina i rijetki drvoredi. U rasadnicima se mogu naći sadnice sjemenskog i vegetativnog podrijetla.
Cijenjen i u kozmetici
Ginko je veoma cijenjen i u kozmetici.
Dokazano je da štiti stanične membrane od slobodnih radikala, hrani stanične strukture, održava vlažnost kože i na taj način je podmlađuje., odnosno štiti od pojave bora i oksidacije. Zbog toga se kozmetički preparati na bazi ginka preporučuju za sve tipove kože, a naročito za suhu, umornu i ostarjelu.
Oprezna upotreba
U našim ljekarnama dostupni su čaj, kapi i kapsule ginka.
Tinktura djeluje brže od čaja zato što alkohol omogućuje aktivnim supstancama da se izravno apsorbiraju. Prilikom upotrebe mora se voditi računa o doziranju, jer prevelike količine mogu izazvati dijareju, mučninu i povraćanje. Ali, smanjenjem doze stanje se normalizira.
Ginko ne trebaju koristiti trudnice, djeca mlađa od 12 godina, hemofiličari i osobe kojima nedostaje vitamin K ili imaju oboljelu jetru i bubrege.
Ključne riječi:ginko biloba,gingko,ginkgo biloba,ginko biloba sadnja,gingko sadnja,gingko nuts,nut gingko,ginkgo nuts,ginko drvo,gingko tree,sjemenke ginko biloba,sjemenje ginka,sjemenke gingko,sadnja ginka,uzgoj ginko bilobe,sadnice ginko,ginko biloba sađenje,rasadnik ginko biloba,prodaja gingko biloba,uzgoj sadnica ,prodaja,sađenje ginka,sadnice ginka ,uzgoj sadnica,sađenje gingka ,sadnja ginka bilobe,ginko,gingko,gospina kosa ,listopadno drvo ginko biloba,gingko biloba drvo,vrsta drveća ginko,gingko,sađenje,zasad nasd ginka uzgoj sadnica ginko, gingko, gingka,ginko ,prodaja sjemenki gingka ,prodaja i uzgoj ginka,gingka,sadnica,presadnice,plodovi gingka,plodovi ginka,
Oznaka proizvoda / uslugepu-10

Kontakt agent

Josip Dodlek dipl.ing. 098 91 06 086
GINKO BILOBA mlado stablo u punom rastu
GINKO BILOBA mlado stablo u punom rastu
GINKO BILOBA-ženski izdanak počinje cvasti i listati ,sredina travnja ( IV)
GINKO BILOBA-ženski izdanak počinje cvasti i listati ,sredina travnja ( IV)
GINKO BILOBA-muški izdanak s prašnicima počinje cvasti i listati sredina travnja ( IV)
GINKO BILOBA-muški izdanak s prašnicima počinje cvasti i listati sredina travnja ( IV)
GINKO -sjemenke cijele i razlomljene-prije sadnje
GINKO -sjemenke cijele i razlomljene-prije sadnje
 Plod GINKA ( kineski naziv za Ginko je srebrna marelica)- u sredini sjemenke GINKA i  sjemenke s razlomljenom ljuskom
Plod GINKA ( kineski naziv za Ginko je srebrna marelica)- u sredini sjemenke GINKA i sjemenke s razlomljenom ljuskom
ŽENSKI lijevo- muški DESNO izdanak (otkinuto sa drveta radi fotografiranja)
ŽENSKI lijevo- muški DESNO izdanak (otkinuto sa drveta radi fotografiranja)
GINKO BILOBA stablo u punom rastu-OPATIJA botanički park
GINKO BILOBA stablo u punom rastu-OPATIJA botanički park
GINKO BILOBA stablo u kasnu jesen
GINKO BILOBA stablo u kasnu jesen
ŽENSKI izdanak (otkinuto sa drveta radi fotografiranja) u početku listanja i cvatnje
ŽENSKI izdanak (otkinuto sa drveta radi fotografiranja) u početku listanja i cvatnje
GINKO BILOBA lišće u punom rastu
GINKO BILOBA lišće u punom rastu